Termenii și condițiile

Termeni și condiții de participare la festivalul Maramureș Balloon Fiesta #8 ,
29 septembrie - 01 octombrie 2023

Date generale

Maramureș Balloon Fiesta 2023 are loc în zona Țara Lăpușului, Maramureș, între satele Rogoz și Lăpuș ( link google maps ) în perioada vineri, 29 septembrie – duminică, 01 octombrie.

Festivalul Maramureș Balloon Fiesta #8 – Homecoming edition este organizat de Asociația pentru Siguranță, Echilibru, Nonconformism și Sensibilitate – S.E.N.S., cu sediul social în Baia Mare, bdul. Republicii, nr. 26/4, jud. Maramureș, CIF 32102351, Încheiere Judecătorească nr. 7603 din data de 17.07.2013, Nr. Registrul Special 97/25.07.2013, cont RO46BACX0000000921082001, Unicredit Bank Baia Mare, reprezentată prin președinte Loredana Hurley.

Condiții de participare

Zborurile cu balonul cu aer cald se supun condițiilor meteo și se efectuează dimineața devreme și/sau după amiaza, chiar înainte de apus.

În cele trei zile de festival pentru public (29 septembrie, 30 septembrie și 01 octombrie) vor exista mai multe sesiuni de zbor liber și, posibil, o sesiune de zbor ancorat, acestea fiind anunțate din timp pe social media/site-ul organizatorului.

Fiecare balon are o capacitate între 1 – 5 pasageri, în funcție de mărimea balonului și de condițiile atmosferice din ziua zborului. Organizatorii își rezervă dreptul de a anula sau suplimenta sesiunile de zbor.

Un zbor liber cu balonul în cadrul festivalului nostru durează între 30 minute – 1 oră, timp în care balonul plutește purtat de vânt și dirijat de pilot, ridicându-se la o înălțime maximă de 1200 m, în funcție de condițiile de zbor.

Copiii cu vârste mai mici de 8 ani nu pot să participe la zbor liber cu balonul cu aer cald, ci doar la zborurile ancorate organizate în cadrul festivalului.

Copiilor li se permite accesul în zona festivalului doar însoțiți de părinți/tutori legali și supravegheați în permanență de aceștia, pentru că zgomotele puternice și flăcările produse de arzătoarele baloanelor pot să îi sperie și să le provoace panică.

Copiii cu vârste între 8 și 16 ani pot să participe la zbor liber doar însoțiți de părinte/turore legal care declară pe propria răspundere că-și asumă responsabilitatea pentru minorul/minorii în cauză. Tinerii cu vârste între 16 și 18 ani pot să participe neînsoțiți la zbor liber doar cu acordul scris al părintelui/tutorelui legal.

Politica de rezervare bilete, plată și retur

Participarea la un zbor liber la Maramureș Balloon Fiesta 2023 înseamnă:
– participare (vizuală) la pregătirea balonului, gonflarea și ridicarea lui
– zbor liber magic, în direcția vântului, deasupra Maramureșului frumos
– participare la strângerea balonului și întoarcere la locul decolării
– botezul primului zbor, efectuat de echipajul balonului

Costul unui zbor liber cu balonul cu aer cald este:
750 lei/adult/zbor
750 lei/zbor copii cu vârsta peste 12 ani
650 lei/zbor copii 8 – 12 ani

Primele 100 de bilete vor fi puse în vânzare în luna august, urmând ca următoarele bilete să fie disponibile în luna septembrie, pe măsură ce echipajele de zbor confirmă prezența la festival.

Rezervările la zborul liber cu balonul cu aer cald se pot face DOAR prin completarea formularului de înscriere existent pe site-ul festivalului, www.maramuresballoonfiesta.ro, pagina Rezervări, în măsura locurilor disponibile pentru fiecare sesiune de zbor.

Confirmarea rezervării și a ok-ului de plată se face de către echipa de organizare prin e-mail direct către beneficiar, urmând ca acesta să facă dovada plății în termen de maximum 2 zile lucrătoare de la primirea ok-ului de plată.

Rezervarea și achitarea prețului unui bilet NU GARANTEAZĂ efectuarea zborului cu balonul cu aer cald. Confirmarea zborului se face strict în ziua de festival, cu 30 minute înainte de zbor, la ședința tehnică. Decizia aparține directorului de zbor, în funcție de condițiile atmosferice din momentul respectiv (precipitații, direcția și intensitatea vântului, ceață, etc.).

Puteți opta pentru o singură sesiune de zbor, cu mențiunea că, dacă condițiile atmosferice sau alte motive împiedică realizarea zborului, rezervarea se transferă la sesiunea de zbor următoare doar pe o listă de rezervă, în limita eliberării unor locuri din lista principală.

Rezervările pe listele principale se vor realiza în funcție de numărul de baloane care au confirmat prezența la festival și de numărul de locuri pentru pasageri disponibile în nacelele acestora. Listele de rezervă vor rămâne deschise până la momentul festivalului.

Pași de rezervare bilete!

  1. Completați formularul de rezervare de pe pagina Rezervări a site-ului nostru.
  2. Preluăm discuția individual cu fiecare dintre dvs., vă confirmăm rezervarea și vă dăm ok-ul de plată, în funcție de locurile disponibile pentru fiecare sesiune de zbor.
  3. După confirmarea plății, veți primi codul dvs. personal de rezervare în baza căruia, în zilele festivalului, intrați în posesia biletului dvs. tipărit.

Plata biletelor se poate face exclusiv prin transfer bancar sau depunere fizică la ghișeul băncii în contul Asociației S.E.N.S, cont transmis individual de către echipa de organizare via email, cu mențiunea ”rezervare bilet zbor NUME și PRENUME”. În cazul rezervării mai multor bilete, la mențiune se va trece numele celui care realizează rezervarea.

În cazul în care zborul nu se poate efectua din motive independente de voința organizatorului sau a pasagerului – condițiile atmosferice, siguranța zborului, etc. – costul biletului vă va fi returnat în termen de 15 zile lucrătoare, în cuantum de 90% din valoare. Diferența de 10% reprezintă costuri inerente de comisioane bancare, etc.

În cazul în care efectuați o rezervare și în ziua zborului nu vă prezentați la locul festivalului la ora prestabilită și de comun acord înțeleasă, vă asumați pierderea în totalitate a contra-valorii biletelor rezervate.

Dacă zborul nu poate fi efectuat strict din vina organizatorului (doar cazul în care festivalul nu mai poate fi organizat), vi se va returna 100% din valoare.

Biletele rezervate și confirmate pot să fie transmise către terțe persoane cu condiția transmiterii către organizatori a tuturor datelor personale ale persoanelor care vor participa la zbor în locul dvs.

Prin completarea formularului de rezervare vă asumați întreaga responsabilitate asupra corectitudinii informațiilor transmise și luarea la cunoștință a condițiilor de participare la festival. Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza de la zbor persoane care dovedesc nerespectarea acestora.

Prin completarea datelor cu caracter personal, participanții declară că acceptă necondiționat ca datele lor să fie incluse în baza de date a organizatorului și își dau acordul ca aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat temporal de către organizator pentru desfășurarea activităților festivalului.

Siguranța în incinta festivalului

Accesul pe teren pentru vizionarea baloanelor la Maramureș Balloon Fiesta este gratuit, însă poate fi refuzat fără preaviz de către organizator oricărui participant care încalcă Termenii și condițiile de participare și/sau are un comportament inadecvat sau ilegal care poate afecta sau vătăma ceilalți participanți.

Organizatorul are dreptul de a solicita prezentarea actelor de identitate oricărui participant și de a refuza/exclude accesul în zona festivalului persoanelor cu comportament nepotrivit, care refuză cooperarea cu echipa organizatoare sau deranjează bunul mers al activităților din cadrul festivalului.

Fumatul este interzis în zona de pregătire și de lansare a baloanelor cu aer cald. Utilizarea substanțelor calificate ca droguri este interzisă în toată zona festivalului. Pentru siguranța proprie și a celorlalte persoane, participanții au obligația de a respecta strict instrucțiunile organizatorilor, ale piloților și ale echipajelor de zbor.

Participanții și părinții/tutorii legali ai copiilor prezenți își asumă faptul că, prin natura festivalului, participarea nu este fără risc și înțeleg că este imposibil pentru organizator să ofere siguranță absolută.

Participanții și părinții/tutorii legali ai copiilor își asumă faptul că participarea în siguranță la festival este doar responsabilitatea lor și sunt de acord să exonereze organizatorul, reprezentanții acestuia, colaboratorii, piloții și echipajele baloanelor de orice răspundere pentru riscul rănirii, accidentării, decesului, daunelor materiale și/sau morale rezultate inclusiv din actele de neglijență sau omisiuni ale oricărei alte persoane pe care le pot suporta participanții, în mod direct sau indirect, în urma participării la festival.

Este recomandat ca animalele de companie să fie ținute în afara zonei festivalului, deoarece se pot speria și pot reacționa agresiv din cauza zgomotelor puternice și a agitației din jurul baloanelor cu aer cald.

Participarea la festival

Este interzisă orice formă de activitate comercială sau publicitară în zona festivalului, fără acordul scris al organizatorului.
Prin prezența la festival, participanții iau la cunoștință faptul că există posibilitatea să fie surprinși în materialele foto/video realizate în zona festivalului și acordă permisiunea ca aceste materiale să fie făcute publice de către organizator, fără a avea dreptul de a ridica pretenții asupra acestora.

Organizatorul își asumă obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care participanții le furnizează despre ei.

Participanții iau la cunoștință faptul că festivalul Maramureș Balloon Fiesta este un eveniment în aer liber, supus condițiilor atmosferice, iar deciziile legate de activitățile de zbor sunt luate exclusiv de piloții baloanelor cu aer cald și organizatori. Organizatorul are dreptul de a anula/amâna orice activitate de zbor în caz de condiții nefavorabile.

Organizatorul are dreptul să modifice programul festivalului fără notificarea participanților, în funcție de diverse situații care pot să apară pe parcurs. Totuși, vom face tot posibilul să anunțăm în timp util orice modificare a programului oficial al evenimentului.

Elementele de grafică ale festivalului și informațiile de pe site-ul festivalului, canalele de comunicare social media și toate tipurile de suport publicitar aparțin în mod exclusiv organizatorului și nu pot fi utilizate fără acordul expres în scris al acestuia.

Participanții iau la cunoștință faptul că le sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție asupra acestora, dreptul de a se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor lor, garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Toți participanții la festival trebuie să cunoască și să își însușească acești termeni și condiții.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu mare drag în Maramureș!

Organizator,
Asociația S.E.N.S.

ASOCIAțIA SENS

BAIA MARE, MARAMUREȘ, ROMÂNIA