#FESTIVALULBUCURIEI

pic11

Ce face ca un lucru să fie cu adevărat important? Bucuria pe care o transmite.

Bucuria nu vine într-un mod calculat. Nu se poate obține programat, nici nu poate fi înghesuită undeva într-o desagă, să avem rezerve și să o consumăm la nevoie. 
O primim, o simțim, o trăim.

Bucurie e ceea ce vrem să vă oferim la Maramureș Balloon Fiesta. O bucurie care va ține, ca-n povești, trei zile și trei nopți de festival, un mix fermecător între cultura tradițională a Maramureșului și lumea spectaculoasă a zborului cu balonul cu aer cald. Trei zile despre gastronomie locală, despre tradiții, despre ospitalitatea oamenilor locului și despre bucuria zborului.

Baloanele cu aer cald au o bucurie de poveste. O bucurie senină despre întoarcerea la copilărie. Despre culoare și candoare. Despre libertate. Despre îndepărtarea de detaliile vieții cotidiene și apropierea de un ceva neaccesibil în fiecare zi a vieții noastre. Despre zbor înalt, al trupului și-al sufletului.

Zborul cu balonul cu aer cald e magic. E atât de spectaculos să te afli în aer, într-o nacelă deschisă, să simți vântul jucându-ți-se prin păr, liniștea cerului umplându-ți sufletul, întreruptă doar de sunetul atât de plăcut al arzătoarelor… este o experiență pe care TREBUIE să o trăiești. Să simți balonul desprinzându-se de pământ, lăsând în urmă griji, probleme, îmbrățișând lumea senină și golită de urât a cerului, să-ți hrănești plămânii cu aerul pur și tare al înălțimilor, să-ți bucuri sufletul cu frumusețile priveliștilor ce ți se înfățișează înaintea ochilor, în orice direcție ai privi.

În zilele de festival sunt diminețile acelea magice, încă neeliberate de întunericul nopții, câmpul acoperit de rouă e plin de baloanele pregătite să-și ia zborul, sunetul arzătoarelor, forfota, entuziasmul echipelor, al oamenilor acelora care, pur și simplu, fac minuni cu aceste aparate de zbor, apoi dansul baloanelor în aer, părând pictate pe cer.. e o lume fantastică.

Ne dorim să facem oamenilor un pic mai accesibilă această lume, să dăm ocazia și altora să trăiască, să se umple de bucuria zborului cu balonul. Să poată mai mulți oameni să mai fie copii care visează că plutesc deasupra frumuseților lumii. Și se bucură.

Așadar, cea de-a patra ediție a festivalului Maramureș Balloon Fiesta, între 28 septembrie și 1 octombrie. Cu zboruri libere și zboruri ancorate cu baloanele cu aer cald, cu activități pentru cei mici și pentru cei mari, cu gastronomie locală, cu muzică și voie bună, cu artiști și târg de produse realizate manual și, mai ales, cu bucurie multă. Senină, autentică, completă.

Vă prezentăm curând programul pentru fiecare zi a festivalului, vă facem cunoștință cu piloții și echipajele de zbor participante la festival și vă mai povestim despre lumea aceasta specială a baloanelor cu aer cald.

Maramureș și baloane cu aer cald. Facem #festivalulbucuriei. Vă așteptăm cu mare drag!

ASOCIAțIA SENS

BAIA MARE, MARAMUREȘ, ROMANIA